fbpx

Skimmerbad

Een skimmer zwembad (vanaf € 50.000) kenmerkt zich door een waterpeil dat enkele centimeters onder het niveau van het terras staat. Het waterpeil kan afgesteld worden tussen de 5 en 15 cm onder de onderzijde van de randtegel. Afroming van het zwembadwater vindt plaats via de skimmer.

Een skimmer wordt ingebouwd in de wand van het zwembad. De skimmers (meestal zijn er 2 of 3 stuks nodig bij een zwembad) zorgen ervoor dat het oppervlakte water wordt afgezogen. De zuigleiding van de pomp zorgt voor de zuigkracht. Via de persleiding van de pomp gaat het water door het filter waarna het weer retour komt in het zwembad via zogenaamde inspuiters. De skimmers en inspuiters zijn dus de inbouwdelen in het zwembad die samen zorgen voor de watercirculatie. In een skimmer zit een skimmermandje waar het grof vuil (bladeren, insecten) in wordt opgevangen.

 

  • Na het storten van de vloer en het optrekken van wanden en een trap worden de kunststof inbouwdelen (Hayward lichtgrijs, anthraciet of wit) gemonteerd t.b.v. de watercirculatie.
  • Hayward design-onderwaterlampen (grijs, anthraciet of wit) voor een sfeervolle verlichting,
  • vloer, wanden en trap worden bekleed met een comfortabele beschermingslaag en afgewerkt met Alkor gewapende superfolie (verkrijgbaar in grijs, blauw, anthraciet en groen)
  • alle benodigde electra en leidingen worden aangelegd van het bad naar de technische ruimte.
  • plaatsen en aansluiten van circulatiepomp (Speck Badu 90) en een filtersysteem (Calplas FA15) o.b.v. AFM (glas),
  • zwembadbesturing (AquaEasy Poolcontrol) voor het aansturen van circulatiepomp- en filtersysteem (en eventueel automatische terugspoelventiel, frequentieregelaar),
  • automatische waterniveauregeling (niveausensor t.b.v. AquaEasy Poolcontrol 2),
  • Ecodeck afdekking (grijs of blauw) (incl. oprolsysteem) om het bad te beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Wat kunnen we voor u doen?

Bent u benieuwd wat Elzen Zwembaden voor u kan betekenen bij het ontwerp of de aanleg van uw bouwkundig zwembad of wellness-onderdeel, dan komen we met alle plezier bij u langs om de locatie te bekijken en de mogelijkheden te bespreken.

+31 (0)492 39 02 29

maak een afspraak