Infrarood

Een sauna, de ultieme persoonlijke ruimte

In een sauna komt u helemaal tot rust. Na een dag hard werken of na een intensieve training is het heerlijk ontspannen in uw eigen sauna. Daarnaast is een bezoek aan de sauna goed voor uw gezondheid. Spier- en gewrichtspijn worden verlicht maar ook verkoudheden kunnen worden voorkomen.

Wij maken uw sauna geheel op maat. Hierdoor past deze perfect bij de rest van de woning qua uitstraling. Ook qua afmeting kan deze in iedere ruimte geplaatst worden. Hierdoor kunnen wij een sauna leveren die helemaal naar wens is. Mocht u op zoek zijn naar een sauna die in een keer geplaatst kan worden kunnen wij u middels ons partnernetwerk van dienst zijn. Neem contact met ons op om alle mogelijkheden op het gebied van sauna's te kunnen bespreken.

Sauna Foto 4

De sauna

De bekendste sauna is uiteraard de Finse sauna. Doordat deze sauna uit hout bestaat heeft deze een heerlijke natuurgeur. Binnenin zijn houten banken aangebracht waar u heerlijk kan liggen of zitten. Het hout neemt de warmte op en geeft deze ook weer gelijkmatig af omdat hout de eigenschap heeft om te ademen.

Er zijn verschillende soorten hout te gebruiken voor uw sauna. Gaat u voor Hemlock, Red ceder of wellicht voor Espen. Alle beschikbare houtsoorten hebben zo hun positieve kenmerken. Tijdens de inrichting van de sauna moet ook nagedacht worden over de indeling. Door bijvoorbeeld te werken met verschillende niveaus kan gebruik worden gemaakt van de verschillende temperaturen (laag = koud en hoog = warm). 

Offerte aanvragen
Infrarood

De infraroodcabine

Door de lucht te verwarmen met behulp van infrarood gaat u transpireren en worden afvalstoffen afgevoerd. Een infraroodcabine stimuleert de bloedsomloop en verzorgt de huid. Daarnaast verlicht de infraroodcabine spier- en gewrichtspijn. Lichamelijk en geestelijk merkt u dat u tot rust komt. Ook de infraroodcabine wordt voor u geheel op maat gemaakt met de gewenste materialen. Hierdoor past deze perfect in uw interieur en is een infraroodcabine een ware toevoeging aan uw wellness ruimte.

Infraroodstralers stralen een korte of lange golf uit. Dit staat in verband met het indringen van de warmte van de huid. Lange golf stralers dringen alleen in de buitenste huidlaag binnen, daarnaast hebben ze een langere opwarmtijd. Korte golf stralers zijn snel opgewarmd en dringen dieper in de huid door. De korte golf stralers hebben dan ook een aangenamer effect, de lampen van een korte golf straler zijn daarentegen wel intenser.

Contact
Sauna3
Offerte

Offerte aanvragen

Ik heb interesse in

Ik heb interesse in

Grootte van het zwembad (bij benadering)

m
x
m

Gegevens