Waterval Overloop

Een overloop zwembad, u loopt zo het water in

Een overloop zwembad kenmerkt zich door het waterpeil dat gelijk ligt met het terras en lijkt als een spiegel verzonden. Hierdoor gaat het bad geheel in de tuin op en loopt u zo het water in. Bij een overloop zwembad loopt het water (zoals de naam al zegt) over de rand. Dit water wordt opgevangen door een overloopgoot welke om het zwembad heen ligt die vervolgens het water naar een buffertank geleid. Door deze buffertank kunnen niveauverschillen in het water opgevangen worden. Wanneer er meerdere personen in het water zijn zou het waterpeil namelijk hoger zijn, en dat moet worden gestabiliseerd.

Alle zwembaden maken wij tot op de millimeter op maat, hierdoor is ieder zwembad uniek. Niet alleen in de afmeting zijn de baden uniek, ook in kleur, afwerking en techniek. Wij stellen uw ideale zwembad samen op basis van uw persoonlijke wensen en onze ervaring en expertise. Hierdoor weten wij voor u het mooist en meest geschikte overloop zwembad te realiseren.

Offerte aanvragen
Rvs Inbouw

RVS of kunststof inbouwdelen

De inbouwdelen (zoals bijvoorbeeld de inspuiters, skimmers en lampen) kunnen uitgevoerd worden in kunststof of in RVS (roestvaststaal). Beide materialen hebben hun positieve kenmerken. Zo heeft kunststof een zeer goede prijs / kwaliteit verhouding. RVS daarentegen heeft een andere uitstraling. Alle twee zijn ze bepalend voor het visuele eindresultaat van het zwembad, de werking is uiteraard hetzelfde.

In samenspraak bepalen we welk materiaal het meest geschikt is voor uw zwembad. Belangrijk hierbij is welke uitstraling gewenst is en hoe het zwembad visueel in de omgeving op gaat. Wordt de keuze gemaakt om kunststof inbouwdelen toe te passen dan kan de kleur van de flenzen aangepast worden aan de kleur die bij de zwembadbekleding past. Zo wordt het een mooi geheel.

Waterval Overloop

Attracties

Ieder zwembad is uit te rusten met verschillende attracties. Zo is een tegenstroominstallatie ideaal voor mensen die in het zwembad willen trainen en afstanden kunnen zwemmen. Deze installaties genereren een krachtige stroming waar tegenin gezwommen kan worden. Elzen Zwembaden heeft een eigen tegenstroominstallatie ontwikkeld die door zijn krachtige turbinemotor uniek is in de markt, neem met ons contact op voor meer informatie.

Andere toepasbare attracties zijn bijvoorbeeld een luchtmassage bruisplaat in de bodem van het zwembad of een luchtmassage ligbank. Deze staan garant voor ontspanning en een heerlijk relax gevoel. Ook een watergordijn of waterval behoort tot de mogelijkheden. Deze zorgen niet direct voor ontspanning (alhoewel u er uiteraard wel onder kan staan) maar zien er voornamelijk ook erg mooi uit. Vooral in de avond met eventuele verlichting aan is mooie toevoeging aan het zwembad.

 

Kuppens Fotografie Ws 0695
Offerte

Offerte aanvragen

Ik heb interesse in

Ik heb interesse in

Grootte van het zwembad (bij benadering)

m
x
m

Gegevens