fbpx

Heerlijk genieten van een zwembad in de tuin

En dan is het idee daar: Een eigen zwembad in de tuin.
Want een mooi buitenbad geeft uw huis niet alleen meer cachet maar ontzettend veel genot en rust.

Heerlijk de dag afsluiten met een verfrissende duik in uw eigen achtertuin. De kinderen zien genieten in hun eigen vertrouwde omgeving en met vrienden een heerlijke avond barbecuen in uw poolhouse. U geniet van het eindresultaat en wij als zwembadbouwer genieten ervan u dat te kunnen bieden!

De mogelijkheden zijn eindeloos. Zowel de vorm als de aankleding van het bad kunt u geheel naar wens invullen. Laat u inspireren door onze gerealiseerde projecten. Wij helpen u graag met het maken van een keuze voor het juiste zwembad, eventueel verwerkt in een compleet tuinplan op maat.

Neem contact met ons op voor een gesprek. We komen met alle plezier de locatie bekijken en de mogelijkheden bespreken. Het moment dat u maximaal kunt genieten van uw eigen buitenzwembad komt steeds dichterbij en we helpen u daar graag bij!
+31 (0)492 39 02 29

Turn-key aanpak. Projectmanagement over de volle breedte

Een zwembad is veel meer dan alleen een bak met water. Er zit heel veel hoogwaardige techniek achter. En voor de beleving van uw zwembad is ook de buitenruimte erg belangrijk, zoals het terras, een poolhouse of een buitendouche. Elzen Zwembaden levert het totale project ‘turn-key’.

Zoals een bouwbegeleider de bouw van een woning aanstuurt, zo doet Elzen Zwembaden dat bij de aanleg of renovatie van uw buitenzwembad. We assisteren al bij het ontwerp van uw zwembad op technisch vlak en maken bouwtekeningen en berekeningen indien gewenst. Ook de begeleiding en controle van het volledige bouwproces kunt u met een gerust hart aan Elzen Zwembaden overlaten.

Gedurende de jaren hebben wij ons gespecialiseerd in esthetische en technisch hoogwaardige, exclusieve bouwkundige binnenzwembaden. Met niet-alledaagse ideeën, zoals transparante wanden en hoogwaterlijnbaden. Kijk daarvoor eens naar onze bijzondere toepassingen.

Vraag naar de mogelijkheden!

Welk type buitenbad spreekt u aan?

Wij kunnen een bouwkundig bad in alle maten en vormen maken. Het aanleggen doen we als volgt. Nadat het zwembad is uitgegraven wordt een betonvloer gestort. Nadat de vloer is gestort worden de wanden gemetseld waarna ze worden afgewerkt met een stuclaag. Daarna krijgt het zwembad haar afwerklaag van folie of tegels. In het geval van folie worden de wanden eerst bekleed met een scheidingstapijt zodat zowel de wand als de vloer erg comfortabel aanvoelt. Folie is verkrijgbaar in verschillende kleuren en ook het betegelen biedt een grote variëteit.
Naast het badtype kunt u een keuze maken uit vele accessoires in en rondom het bad. U kunt hierbij denken aan (led)zwembadverlichting zowel onder als boven water, massagebanken en jetstreams voor extra zwemplezier.

Om uw bad in conditie te houden en om het te beschermen kunt u het bad afdekken. Er zijn afdekkingen verkrijgbaar van een eenvoudige deken tot een volledig geautomatiseerd lamellensysteem.

Skimmer zwembad

Een skimmer zwembad kenmerkt zich door een waterpeil dat enkele centimeters onder het niveau van het terras staat. Het waterpeil kan afgesteld worden tussen de 5 en 15 cm onder de onderzijde van de randtegel. Afroming van het zwembadwater vindt plaats via de skimmer.

Een skimmer wordt ingebouwd in de wand van het zwembad. De skimmers (meestal zijn er 2 of 3 stuks nodig bij een zwembad) zorgen ervoor dat het oppervlakte water wordt afgezogen. De zuigleiding van de pomp zorgt voor de zuigkracht. Via de persleiding van de pomp gaat het water door het filter waarna het weer retour komt in het zwembad via zogenaamde inspuiters. De skimmers en inspuiters zijn dus de inbouwdelen in het zwembad die samen zorgen voor de watercirculatie. In een skimmer zit een skimmermandje waar het grof vuil (bladeren, insecten) in wordt opgevangen.

Infinity zwembad

Een infinity / overloop zwembad kenmerkt zich door een waterpeil dat boven het niveau van het terras ligt. Het water stroomt over de rand van het zwembad, wat een extra effect geeft. Afroming van het zwembadwater gebeurt via de overloopgoot.

Het zwembad wordt een prachtig object in de omgeving, mede doordat die omgeving weerspiegeld wordt in het wateroppervlak. Dit spiegeleffect is het grootst bij een donkere afwerking, maar een overloop zwembad is uiteraard in meerdere kleuren te maken. Vanuit het zwembad is geen rand te zien en daarom lijkt het alsof het wateroppervlak oneindig doorgaat. Vandaar de term ‘infinity’.

Wat kunnen we voor u doen?

Bent u benieuwd wat Elzen Zwembaden voor u kan betekenen bij het ontwerp of de aanleg van uw bouwkundig zwembad of wellness-onderdeel, dan komen we met alle plezier bij u langs om de locatie te bekijken en de mogelijkheden te bespreken.

+31 (0)492 39 02 29

maak een afspraak