fbpx

De mogelijkheden voor een eigen zwembad in huis

Een zwembad binnen biedt 365 dagen per jaar de mogelijkheid om tot rust te komen, te trainen of te genieten. Stelt u zich eens voor: Een zwembad in huis en op ieder gewenst moment kunnen relaxen zonder rekening te hoeven houden met de weersomstandigheden. Alleen of samen met familie en vrienden. Een luxe die gemakkelijk te realiseren is.
Want Elzen Zwembaden heeft jarenlange ervaring met zwembad aanleg en zwembad ontwerp van binnenbaden en kan u adviseren op het gebied van lucht- en klimaatbeheersing.

+31 (0)492 39 02 29

Wat kost een binnenzwembad bouwen?

De prijs van een binnenzwembad is afhankelijk van veel factoren. De grootte van het bad, het type bad, de accessoires die u kiest en de aankleding rondom zijn uiteraard van invloed op de prijs. Verder is een bad te automatiseren en zijn er mogelijkheden om een binnenruimte volledig te controleren met luchtbehandelingssystemen.

Gedurende de jaren hebben wij ons gespecialiseerd in esthetische en technisch hoogwaardige, exclusieve bouwkundige binnenzwembaden. Met niet-alledaagse ideeën, zoals transparante wanden en hoogwaterlijnbaden. Kijk daarvoor eens naar onze bijzondere toepassingen.

Welk type zwembad spreekt u het meest aan?

Wij kunnen een bouwkundig bad in alle maten en vormen maken. Het aanleggen doen we als volgt. Nadat het zwembad is uitgegraven wordt een betonvloer gestort. Nadat de vloer is gestort worden de wanden gemetseld waarna ze worden afgewerkt met een stuuklaag. Daarna krijgt het zwembad haar afwerklaag van folie of tegels. In het geval van folie worden de wanden eerst bekleed met een scheidingstapijt zodat zowel de wand als de vloer erg comfortabel aanvoelt. Folie is verkrijgbaar in verschillende kleuren en ook het betegelen biedt een grote variëteit.

Naast het badtype kunt u een keuze maken uit vele accessoires in en rondom het bad. U kunt hierbij denken aan (led)zwembadverlichting zowel onder als boven water, massagebanken en jetstreams voor extra zwemplezier.

Bij een zwembad in een afgesloten ruimte hoort een ontvochtigingsinstallatie. Daarmee voorkomt u schimmelvorming, condens en roest.

Skimmer zwembad

Een skimmer zwembad kenmerkt zich door een waterpeil dat enkele centimeters onder het niveau van het terras staat. Het waterpeil kan afgesteld worden tussen de 5 en 15 cm onder de onderzijde van de randtegel. Afroming van het zwembadwater vindt plaats via de skimmer.

Een skimmer wordt ingebouwd in de wand van het zwembad. De skimmers (meestal zijn er 2 of 3 stuks nodig bij een zwembad) zorgen ervoor dat het oppervlakte water wordt afgezogen. De zuigleiding van de pomp zorgt voor de zuigkracht. Via de persleiding van de pomp gaat het water door het filter waarna het weer retour komt in het zwembad via zogenaamde inspuiters. De skimmers en inspuiters zijn dus de inbouwdelen in het zwembad die samen zorgen voor de watercirculatie. In een skimmer zit een skimmermandje waar het grof vuil (bladeren, insecten) in wordt opgevangen.

Infinity zwembad

Een infinity / overloop zwembad kenmerkt zich door een waterpeil dat boven het niveau van het terras ligt. Het water stroomt over de rand van het zwembad, wat een extra effect geeft. Afroming van het zwembadwater gebeurt via de overloopgoot.

Het zwembad wordt een prachtig object in de omgeving, mede doordat die omgeving weerspiegeld wordt in het wateroppervlak. Dit spiegeleffect is het grootst bij een donkere afwerking, maar een overloop zwembad is uiteraard in meerdere kleuren te maken. Vanuit het zwembad is geen rand te zien en daarom lijkt het alsof het wateroppervlak oneindig doorgaat. Vandaar de term ‘infinity’.

Wat kunnen we voor u doen?

Bent u benieuwd wat Elzen Zwembaden voor u kan betekenen bij het ontwerp of de aanleg van uw bouwkundig zwembad of wellness-onderdeel, dan komen we met alle plezier bij u langs om de locatie te bekijken en de mogelijkheden te bespreken.

+31 (0)492 39 02 29

maak een afspraak